Μια δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά και εφήβους στον Δήμο Τήνου

Καλή Πρακτική

Στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων με την τοπική κοινωνία, δημιουργήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τήνου μια δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά και εφήβους. Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στο ισόγειο του δημαρχείου και έχει σκοπό να συμβάλει στην προώθηση της φιλαναγνωσίας στο παιδικό και νεανικό κοινό του νησιού.

 

Τα βιβλία συλλέχθηκαν από δωρεές ιδιωτών (έπειτα από ενημέρωση με δελτίο τύπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) , από χορηγίες μεγάλων εκδοτικών οίκων έπειτα από αίτημα του Κέντρου Κοινότητας και από χρηματικούς πόρους ΕΣΠΑ.  Η ενημέρωση για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε με σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Τήνου καθώς και μέσω ενημερωτικού υλικού που απεστάλει σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού.

 

Η έναρξη λειτουργίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, όταν μαθητές και δασκάλες του Παιδικού Σταθμού επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη, ενημερώθηκαν για τους κανόνες και δανείστηκαν βιβλία.

 

Η δανειστική βιβλιοθήκη απαριθμεί αυτή τη στιγμή στα ράφια της πάνω από 450 τίτλους βιβλίων (παιδικά, εφηβικά και ξενόγλωσσα εφηβικά) και έχει ήδη μεγάλη απήχηση στο παιδικό αναγνωστικό κοινό της Τήνου.

 

Την ευθύνη για την υλοποίηση της δράσης και τη λειτουργία της βιβλιοθήκης έχει εξ ολοκλήρου το Κέντρο Κοινότητας Τήνου.

 

               

 

(Κείμενο και φωτογραφίες: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τήνου)