Επιτόπια έρευνα του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης στο νησί της Σαντορίνης

Σας ενημερώνουμε ότι, κατ’ αντιστοιχία με τις επιτόπιες έρευνες στην Κω και τη Νάξο, το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Νοτίου Αιγαίου υλοποίησε με επιτυχία κατά το χρονικό διάστημα από 20 Ιουλίου έως 21 Ιουλίου επιτόπια έρευνα στο νησί της Θήρας. Η έρευνα έγινε με τη συνεργασία του Δήμου και του Κέντρου Κοινότητας και ως ερευνητές στη διαδικασία της διεξαγωγής της συμμετείχαν μέλη της Crowdpolicy, που είναι η ανάδοχος εταιρεία του έργου της Περιφέρειας καθώς και καταρτισμένο προσωπικό από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

Στόχος των επιτόπιων ερευνών είναι η διεύρυνση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων και των νοικοκυριών που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό καθώς και των παραγόντων που οδηγούν στα εν λόγω κοινωνικά φαινόμενα.

 

Πιο συγκεκριμένα, σας παρουσιάζουμε τρεις φωτογραφίες από την επιτόπια έρευνα στη Θήρα, μετά την άψογη συνεργασία που είχαμε με το Κέντρο Κοινότητας, στις οποίες απεικονίζονται ο κ. Δαρζέντας Γεώργιος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η κυρία Γιαννακοπούλου Βασιλική, κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινότητας μαζί με τους δύο ερευνητές.

 

Το τρέχον χρονικό διάστημα ετοιμάζονται τα επόμενα ερευνητικά ταξίδια, λαμβάνοντας υπόψη τις προβλεπόμενες υγειονομικές συνθήκες και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του ιού.

 

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία τους και προσβλέπει στην απρόσκοπτη συνέχιση της διαδικασίας των ερευνών, παρά τις δύσκολες τρέχουσες συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε.