Στον Δήμο Κω οι πρώτες διά ζώσης έρευνες του 2023

Οι Επιτόπιες Έρευνες του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης, ξεκίνησαν φέτος από τον Δήμο Κω, το χρονικό διάστημα 15-16 Ιουνίου 2023, όπου διεξήχθησαν συνεντεύξεις με:

 

α) την ειδική σύμβουλο του Δήμου Κω σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, κα Σταματία Κανταρζή,

 

β) στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κω, την κα Γεωργία Ανδρεάνη, Κοινωνική Λειτουργό και Προϊσταμένη του Τμήματος, και την κα Μαριέττα Ξενίκα, Κοινωνική Λειτουργό,

 

γ) στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Κω με Παράρτημα Ρομά, την κα Θέκλη Καββαδά, Κοινωνική Λειτουργό και Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας, και τον κο Σταύρο Δρακίδη, Παιδαγωγό του Παραρτήματος Ρομά του ΚΚ και

 

δ) 14 ωφελούμενους προνοιακών επιδομάτων.

 

Βασικό θέμα που προέκυψε από το σύνολο των συνεντευξιαζόμενων στην Κω είναι οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας στο νησί. Πρόκειται για το ζήτημα που απασχολεί εντονότερα την τοπική κοινωνία έπειτα από δύο πρόσφατους θανάτους, εν αναμονή ασθενοφόρου. Μεταξύ άλλων, αποτυπώθηκε αφενός η ικανοποίηση των πολιτών όσον αφορά τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και την εξυπηρέτησή τους από τα στελέχη των κοινωνικών φορέων του Δήμου Κω και αφετέρου η δυσκολία που αντιμετωπίζεται στην εύρεση εργασίας εξαιτίας ελλιπών προσόντων στον τουριστικό κλάδο (π.χ. μη γνώση ξένης γλώσσας), παρά το γεγονός ότι υπάρχει προσφορά εργασίας κατά τη θερινή περίοδο.

 

Το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Κέντρο Κοινότητας και τον Δήμο Κω καθώς και όλες και όλους τους συμμετέχοντες στην έρευνα.

 

Παραμείνετε συντονισμένες/οι για να ενημερωθείτε για όλες τις Έρευνες του Παρατηρητηρίου.

 

(Κείμενο και φωτογραφία: Κατερίνα Χατζήπαπα)