Το Παρατηρητήριο ξεκινά για δεύτερη συνεχή χρονιά τα ερευνητικά ταξίδια του

Το Παρατηρητήριο ξεκινά για δεύτερη συνεχή χρονιά τα ερευνητικά ταξίδια του θέτοντας πιο στοχευμένες συνισταμένες και εντάσσοντας νέα νησιά της Περιφέρειας στις έρευνες του

 

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης πορείας των Επιτόπιων Ερευνών του Παρατηρητηρίου σε 15 Δήμους και 13 Κέντρα Κοινότητας, ξεκινάμε αυτό τον μήνα τα ερευνητικά ταξίδια μας, θέτοντας νέες προοπτικές και εντάσσοντας περισσότερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην έρευνα.

 

Με τις Επιτόπιες Έρευνες το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης στοχεύει:

 

-Να εντοπίσει θύλακες οικονομικής αποστέρησης και να αναδείξει τις ανάγκες των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων / κατοίκων της Περιφέρειας.

-Να αξιοποιήσει τα ευρήματα για πολυδιάστατη σύγκριση ανά έτος και ανά περιφερειακή ενότητα.

 -Να κάνει προτάσεις για τη χάραξη αποτελεσματικών δράσεων και πολιτικών.

 

Οι Επιτόπιες Έρευνες αποτελούν μια δράση με ιδιαίτερη σημασία επειδή μέσα από αυτές γίνεται μελέτη σε κάθε νησί ξεχωριστά, σε πραγματικό χρόνο και με τη συμβολή των υπαλλήλων που εργάζονται στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών και ως εκ τούτου γνωρίζουν και μπορούν να αξιολογήσουν τις συνθήκες διαβίωσης στον εκάστοτε τόπο.

 

Τέλος, το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης εναρμονιζόμενο με τις ευρωπαϊκές και εθνικές στρατηγικές, ανεβάζει χρόνο με τον χρόνο και δράση με τη δράση “τον πήχη” στον τομέα της εξυγίανσης των προβλημάτων κοινωνικού περιεχομένου, επιδιώκοντας παράλληλα την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης.